Varmt välkomna Assa Abloy Entrance Systems IDDS AB!

Vi är glada att välkomna en ny medlem till SAMS - Assa Abloy Entrance Systems IDDS AB. Mette Buchberg, Category Manager Raw Material, representerar företaget och vi tog tillfället i akt att ställa några frågor och lära känna dem bättre.

Mette Buchberg, med omfattande erfarenhet inom försäljning, produktmanagement och inköp av stång och rör för tung industri, såsom vindkraft, delar med sig av sina tankar om medlemskapet i SAMS.

Varför valde ni att bli medlem i SAMS?

”En kollega initierade processen, och när jag anslöt i augusti, tillfrågades jag om det skulle vara intressant. Jag har varit med i flera nätverksgrupper både i Danmark och Sverige, men har alltid saknat en grupp där man förstår problematiken och dynamiken i stålbranschen. SAMS verkar kunna erbjuda en plattform för debatt, utveckling och påverkan inom branschen.”

Vad anser ni vara viktigaste frågorna för branschorganisationen?

”Hållbarhet, CBAM och framtiden med skrotbaserad eller vätebaserad produktion, samt politiska beslut som påverkar oss som inköpare och använder stål i produktion.”

Vad vill ni bidra med till SAMS?

”Personligen, sparring och över 20 års erfarenhet inom området. Som Assa Abloy Entrance Systems IDDS AB, vill vi dela våra erfarenheter om hur vi hanterar hållbarhet, CBAM och politiska beslut som påverkar oss.”

Vi ser fram emot ett givande samarbete och utbyte av kunskap och erfarenheter med Assa Abloy Entrance Systems IDDS AB, och tillsammans sträva efter att driva stålbranschen framåt mot en mer hållbar och innovativ framtid.


Nyheter


Förlängning av steel safeguard

Den 25 juni kom beskedet att EU förlänger stålskyddsåtgärden med ytterligare två år till juni 2026. Detta beslut har tagits

Tysk definition av grönt stål

Denna standard, utvecklad av tyska stålindustriförbundet WV Stahl och landets federala ekonomi- och klimatministerium, lanserades vid Hannovermässan den 22 april.

Jernkontoret sammanfattar stålåret 2023

Sveriges stålmarknad påverkas av globala och europeiska nedgångar med en avmattning i byggbranschen och metallindustrin, medan bilindustrin hade en positiv

Lindab först i världen att leverera ventilationskanaler i fossilfritt stål

Det fossilfria stålet, som ska levereras till ett byggprojekt i Lund, har tagits fram av Hybrit-teknologin och kommer från SSAB.