Tysk definition av grönt stål

Tyskland har introducerat en ny certifieringsstandard för grönt stål, kallad Low Emission Steel Standard (LESS).

Denna standard, utvecklad av tyska stålindustriförbundet WV Stahl och landets federala ekonomi- och klimatministerium, lanserades vid Hannovermässan den 22 april. LESS-certifieringen möjliggör jämförelse av utsläpp från traditionella masugnar och eldrivna ljusbågsugnar under övergången till vätgasbaserad produktion. Certifikatet klassificerar stål efter koldioxidintensitet och skrotinnehåll, med stöd från oberoende certifieringsorgan som TÜV Nord och DNV.

För mer information, besök EUROMETAL.


Nyheter


Förlängning av steel safeguard

Den 25 juni kom beskedet att EU förlänger stålskyddsåtgärden med ytterligare två år till juni 2026. Detta beslut har tagits

Tysk definition av grönt stål

Denna standard, utvecklad av tyska stålindustriförbundet WV Stahl och landets federala ekonomi- och klimatministerium, lanserades vid Hannovermässan den 22 april.

Jernkontoret sammanfattar stålåret 2023

Sveriges stålmarknad påverkas av globala och europeiska nedgångar med en avmattning i byggbranschen och metallindustrin, medan bilindustrin hade en positiv

Lindab först i världen att leverera ventilationskanaler i fossilfritt stål

Det fossilfria stålet, som ska levereras till ett byggprojekt i Lund, har tagits fram av Hybrit-teknologin och kommer från SSAB.